Isplatni listić
 
Notifications
Clear all

Isplatni listić

3 Posts
2 Users
0 Likes
556 Views
(@nbatocanin)
Posts: 113
Member
Topic starter
 

Danas je u jednoj našoj firmi bila inspekcija rada i stavila primedbu na isplatni listić koji se daje radniku. Greška je što po njima moraju da se prikažu SVI elementi, čak i ako su nula. Na primer, čovek traži da se stavi polje OBUSTAVE, čak i ako radnik nema obustava. Tražio sam objašnjenje za ovo, ali sam skoro siguran da nikakav odgovor neću dobiti. To je verovatno ista ona ekipa koja je tražila da se na fakturama piše tekst NAPOMENE: nema napomena.

Pozdrav, NB

 
Posted : 01/10/2015 3:41 am
(@stevan_b)
Posts: 31
Member
 

Ili ekipa ima prodavnicu papira. Ja sam baš zbog rakvih stavio od zadnjih promena da se listić štampa na dve strane jer na jednu ni teorijski ne može da stane. Naravno štampam i kolone sa NULA iznosima. Inspektori nisu imali primedbe. Ali sve češće agencije za koje radim ništa ne štampaju, sve guraju u PDF i meilom šalju stranki. PDF naravno čuvaju na disku po godinama i mesecima. Ali neko ipak mora da odštampa na kraju u firmi i da potroši duplo papira.

 
Posted : 01/10/2015 10:34 am
(@nbatocanin)
Posts: 113
Member
Topic starter
 

Dobar broj naših korisnika je dobio nazad dokumenta iz APR na ponovno "digitalno" potpisivanje. Pošto su i za mene stigla tri takva zahteva, mogu da potvrdim da su ta dokumenta bila uredno potpisana i poslata. Koliko se sećam, nije ni bilo moguće poslati ta dokumenta bez potpisa. Očigledno su u APR nešto zabrljali. Vrhunac je bio juče: meni je stigao ponovo zahtev, ovoga puta traže da se odgovarajući dokument potpiše (rukom), pečatira, a onda skenira i digitalno potpiše. Nisam imao snage za raspravu pa sam tako i uradio.

Ukratko: bez žestoke reforme državne uprave nema nam spasa.

 
Posted : 01/10/2015 6:08 pm
Share: